gumb domov storitve gumb o nas gumb higiena gumb kontakt mediji gumb

Nohtna protetika – inovativna metoda korekcije nohtov

nohtnaprotetikaNohtna protetika včasih predstavlja edino možno rešitev za nohte ...

Nohtna protetika včasih predstavlja edino možno rešitev za nohte, ki so deformirani zaradi mehanske poškodbe, zaradi različnih bolezni nohtov, po operacijah vraščenih nohtov ipd.
nohtnaprotetika1Za protetiko se uporabi posebna masa (Unguisan, ki je po lastnostih in izgledu povsem podobna naravnemu nohtu. Masa se spoji s preostalim delom nohta in raste skupaj z nohtom. Je trpežna in estetska, na nohtu ostane do treh mesecev. Oseba pri nošenju protetike, navadno pozabi nanjo in živi povsem normalno življenje, zlasti je to opazno poleti, ko lahko ponovno obuje odprte čevlje in izpostavi svoja stopala soncu in zraku. Pravilno oblikovana nohtna protetika lahko doseže tudi druge terapevtske cilje. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=g6qzIQrjf4Q

 

PRIMER IZ PRAKSE MAJ 2016

 

Ko dnevi postajajo toplejši, večina razmišlja o tem kako bi obuli odprte čevlje, japonke ali pa bi jo kar mahnili bosi po travi. Žal pa se tega ne veselimo vsi enako.


K nam je prišla mlada dama, ki si je pred leti poškodovala noht. Po poškodbi ni nikoli več zrastel normalno. Noht se je debelil, rastel v višino, v nohtnih kanalih se je krivil navzdol, palec je postal okrogle oblike, tkivo je zavzelo prostor, kjer je prej rastel normalen noht. Kot se to pogosto zgodi po poškodbi je noht okužen z nohtnimi glivacami.

 

 

Želela je najti neko rešitev, da bi poletje preživela čim lepša v odprtih obuvalih. Pojasnili smo ji, da je v primeru okužbe z glivicami priporočljivo pričeti z zdravljenjem takoj. V vsakem primeru bodisi z sistemskim zdravljenjem ali nanašanjem antimikotikov, je zdravljenje dolgotrajno, ne priporoča se pokrivanja nohtov z laki in geli …
Na željo stranke smo naredili protetiko, ki lahko ostane na nohtu več mesecev (do 3). Stranka bo redno uporabljala antimikotik, ki od strani in iz vrha prodira pod noht. Pričakujemo, da bo “protetika” uravnavala rast nohta v pravilno obliko in s tem olajšala rast zdravemu nohtu. Antimikotik bo deloval kurativno in preventivno. Nohte bo sedaj lahko lakirala in končno oblula odprte sandale.


Slike prikazujejo stanje pred in potem:

 

 

 

Vir: https://www.pinterest.com

Vsa vprašanja ali povpraševanja po naših storitvah in informacije dobite na info@propedis.si.

Pišite nam